Articole Recente

Procedura de roluit jante tablă: scurt ghid pentru șoferi

roluit-jante-tablă

Pentru șoferii care caută o alternativă mai ieftină și mai durabilă, jantele din tablă (oțel) sunt soluția preferată. Jantele din tablă sunt semnificativ mai rezistente decât jantele din aliaj, ceea ce le face alegerea ideală pentru utilizare în timpul iernii și pentru vehicule de mare tonaj...

Citește mai mult »

Îndreptat jante aliaj: cauze și semne de alertă

îndreptat-jante-aliaj

Jantele sunt legătura dintre axe și anvelope, ceea ce le face o parte esențială a mașinii. Deși jantele sunt incredibil de rezistente, ele nu rămân în aceeași formă pentru totdeauna. O jantă îndoită ar putea cauza dezumflarea anvelopei în timp sau chiar o explozie în cel mai rău scenariu...

Citește mai mult »

Cât de des trebuie să verificăm starea jantelor auto?

Îndreptat jante Brașov

Pe forumurile cu șoferi, apare periodic câte o întrebare despre verificarea jantelor, mulți șoferi par indignați de faptul că odată ajunși la o vulcanizare pentru schimbarea cauciucurilor de sezon, tehnicienii le atrag atenția referitor la starea jantelor. Desigur, adesea șoferilor li se recomandă îndreptarea jantelor pentru evitarea anumitor probleme pe viitor, mulți oameni însă se simt sfidați de această practică, gândindu-se că specialiștii fac această recomandare doar pentru a mai profita de resursele clientului și a-l convinge să mai apeleze la un serviciu.

Citește mai mult »

Jantele de aliaj. Cum le folosim?

Îndreptare jante aliaj Brașov

O jantă de aliaj precum ne sugerează și numele, este o jantă constituită din mai multe metale, cel mai frecvent vorbim despre combinația dintre aluminiu și magneziu. Jantele din aliaj acoperă plaja produselor care sunt specificate drept „neferoase”. Jantele de aliaj se regăsesc pe lista celor mai populare alegeri făcute de șoferi pentru roțile automobilului lor, datorită aspectului estetic plăcut.

Citește mai mult »

Pot să îndrept acasă jantele de aluminiu?

Sudură jante aluminiu

Jantele de aluminiu pot fi îndreptate, aceasta este partea bună a răspunsului referitor la îndreptarea jantelor în cazul în care vă enumerați printre șoferii care au avut un accident mic și își fac griji pentru starea jantelor din aluminiu. Jantele de aluminiu nu pot fi îndreptate în condiții casnice, această abordare este total greșită, deși aparent pare populară pe forumurile de discuții ai șoferilor români.

Citește mai mult »

Trepidații ale mașinii în mers – ce probleme ascund?

Trepidații mașină

Una dintre cele mai frecvente simptome ale mașinii cu care se confruntă șoferii este vibrația în mers. Apare dintr-o dată și poate ascunde o mulțime de probleme. Este recomandat să mergi la service imediat ce ai identificat acest semnal pentru că poate ascunde o problemă minoră sau una gravă ce îți poate pune siguranța în pericol. Iată care sunt cele mai comune cauze ale trepidațiilor pe care le poți simți la condus!

Citește mai mult »

Jantele din tablă sau din aliaj? Care sunt mai bune?

Jante din tablă sau aliaj

În acest articol, ne-am gândit să răspundem la una dintre cele mai frecvente întrebări care circulă în cercurile de șoferi: Ce jante să aleg? Cele din tablă sau din aliaj? Pentru început, hai să ne punem o întrebare: ce ne dorim de la noul set de jante? Să fie mai rezistente, mai frumoase, să își îndeplinească rolul cât mai bine? Din păcate, nu îți vom oferi un răspuns unic pentru că nu s-au inventat încă jantele care să bifeze toate dorințele șoferilor. Vei vedea că de cele mai multe ori, jantele care punctează bine la capitolul aspect estetic, nu sunt extrem de rezistente, sau cele care sunt rezistente, nu oferă un aspect spectaculos mașinii tale.

Citește mai mult »

Jante din aliaj ca noi – sfaturi de întreținere

Curățare jante aliaj Brașov

Jantele din aliaj nu au doar un design plăcut și atractiv, ci sunt și pretențioase, tocmai din acest motiv au nevoie de o întreținere pe măsură. Înacest material, te vom învăța cum să ai grijă de ele pentru a nu apela la servicii de reparații jante prea des.

Citește mai mult »

Alegerea jantelor din aluminiu – factori de luat în considerare

Alegerea jantelor din aluminiu

Jantele din aliaj sau din aluminiu au câștigat mult teren în fața jantelor din oțel pentru că sunt mai rezistente și pot oferi o estetică cu adevărat spectaculoasă mașinii tale. Acest tip de jante reprezintă cea mai bună alegere atunci când vine vorba de performanțe ridicate și de un design inedit. Este adevărat faptul că jantele din aliaj sunt mai scumpe, însă dacă te hotărăști să investești în ele, te vei bucura de o mașină cu un look modern foarte mult timp.

Citește mai mult »

Îndreptarea jantelor sau înlocuirea lor cu altele noi – ce alegi?

Servicii roluire jante Brașov

Șoferii din România ajung din ce în ce mai mult cu jantele zgâriate sau deformate în urma condusului și evită să meargă la service pentru că se gândesc că trebuie să investească mulți bani în înlocuirea jantelor. Din acest motiv, merg în continuare cu jantele deformate, se deformează și anvelopa și ajung inevitabil la service pentru că mașina nu mai funcționează la cote maxime și nu mai oferă siguranță.

Citește mai mult »

De ce este necesară roluirea jantelor?

Îndreptat și roluit jante Brașov

Drumurile pline de gropi pe care circulăm își lasă amprenta asupra mașinii noastre, iar primul efect neplăcut este avarierea jantelor. Îndoirea sau deformarea unei jante nu este doar o problemă de ordin estetic, ci poate produce multe alte neplăceri în timp. În acest context, este necesară o vizită la un service specializat pentru a se ocupa de îndreptarea jantelor, proces cunoscut sub numele de roluit jante.

Citește mai mult »

Jante din aliaj – aspectuoase, dar mai dificil de îndreptat

Îndreptare jante aliaj

Una dintre deciziile pe care proprietarul unei mașini trebuie să o ia este cu privire la jantele acesteia. Există atât de multe opțiuni pe piață, încât este destul de greu să alegi, însă de cele mai multe ori totul se rezumă la următoarea întrebare: jante din aliaj sau de tablă? Din ce în ce mai mulți conducători auto optează pentru jantele din aliaj fără să aibă prea multe informații care să stea la baza acestei decizii.

Citește mai mult »
Trimite mesaj
Bună ziua! Cu ce informații te putem ajuta?
Call Now Button