Roluit jante tablă

Roluit jante tablă

Roluit-jante-tablă

Siguranța în trafic trebuie să fie o prioritate pentru tine. Mașina ta trebuie întreținută în mod corespunzător astfel încât să poți evita situațiile neplăcute sau accidente grave. Pentru a asigura acest lucru trebuie să te prezinți la reviziile periodice și să incluzi în aceste servicii și verificarea jantelor mașinii tale. Roțile mașinii sunt direct responsabile de stabilitatea pe care o vei avea în trafic și de ușurința cu care vei putea manevra autovehiculului. Nivelul de siguranță pe care ți-l oferi ție, îl oferi practic și celor din jurul tău.

Serviciile de roluit jante tablă

Serviciile de roluit jante tablă reprezintă o tehnică prin care se îndreaptă deformările apărute pe suprafața jantelor din tablă, cunoscute și sub denumirea de jante din oțel. Cu toate că acest material este destul de rezistent comparativ cu aliajul din care se pot construi unele jante, și acesta se poate deteriora. Poate nu la fel de repede, oțelul nefiind un material sensibil, dar odată ce s-a petrecut acest fenomen, trebuie să apelezi la serviciile de roluit jante tablă.

Nu oricine poate să ducă la îndeplinire această sarcină. Întotdeauna, când vine vorba despre recondiționarea jantelor mașinii tale, trebuie să apelezi la un ajutor profesionist, din cadrul unui service auto specializat, care oferă clienților săi servicii de roluit jante tablă.

Jantele din tablă sunt, de regulă, utilizate frecvent atunci când șofezi mașini cu tonaj mai mare, când începe sezonul rece, sau când drumurile pe care ai de gând să rulezi mașina, nu sunt cele mai practicabile drumuri. Totodată, producătorii de autovehicule, asigură acest tip de jante cu precădere pentru roțile de rezervă cu care dotează mașinile scoase la vânzare.

Având în vedere lucrurile menționate anterior, trebuie menționat că jantele din tablă sunt mai grele, mai rezistente la factorii externi ce pot duce la deteriorarea lor și sunt mai greu de deformat de eventualele denivelări existente pe carosabil.

Acest lucru nu înseamnă că este imposibil. De aceea, într-un service auto specializat, vei întâlni mecanici auto specializați în aplicarea tehnicii de roluit jante tablă.

În afară de service-urile auto care asigură aceste tipuri de servicii clienților lor, sunt și alte tipuri de afaceri sau ateliere care sunt specializate strict pe aceste tipuri de servicii, sau le mai poți întâlni în ofertele magazinelor unde se comercializează anvelope sau jante.

Trebuie totuși să ții cont de faptul că pe lângă acest serviciu de roluit jante tablă, trebuie să beneficiezi și de alte servicii astfel încât montajul să fie realizat în mod corespunzător și să fie efectuate toate verificările pentru a se asigura rularea uniformă a acestora pe șosea. Aceste tipuri de servicii, extra celui de roluit jante tablă, le poți obține cu precădere în cadrul unui service auto specializat.

În ce constă procedeul de roluit jante tablă?

Procesul de roluit jante tablă se desăvârșește în câteva etape foarte bine stabilite și cunoscute de personalul calificat din cadrul service-urilor auto specializate.

Prima etapă este cea de evaluare a stării de uzură și a gradului de deformare a jantelor. Ulterior, după ce mecanicul auto profesionist, va lua o decizie, dacă se va efectua procedeul de roluit jante tablă, se va proceda la demontarea anvelopelor de pe jante și la examinarea mai amănunțită a suprafeței jantelor. Acestea se vor curăța cu substanțe speciale, care vor îndepărta toate impuritățile de pe suprafața jantei, sesizându-se astfel și eventuale fisuri sau zgârieturi.

Următorul pas va fi cel de îndreptare jante prin tehnica de roluit jante tablă. Acest procedeu se va face cu ajutorul unui aparat special care va fi folosit cu atenție și precizie astfel încât să nu se aplice prea multă presiune, riscând astfel să se deterioreze și mai mult suprafața jantei.

După ce acest procedeu a fost finalizat, se va finisa suprafața jantei, se va echilibra și se va remonta pe mașină.

Care sunt costurile pentru serviciile roluit jante tablă?

De regulă, având în vedere materialul din care acestea sunt confecționate, execuția procedeului de roluit jante tablă, nu este la fel de costisitor ca cel prin care se îndreaptă jantele din aliaj. Cu toate aceste, și în aceste situații se pot percepe costuri destul de mari, dacă gradul de deformare și de uzură al jantelor este mare.

Totodată, dacă dimensiunea jantelor este mare, iar tipul de mașină pe care îl șofezi, poate face ca procesul de demontare și remontare al jantelor pe mașină să fie mai dificil, atunci și costurile pot crește. De aceea este importantă întreținerea periodică a acestora. Este metoda bună de a cheltui sume mai mici pe servicii care pot asigura prelungirea duratei de viață a vehiculului tău și care îi pot crește valoarea sau o pot menține la un nivel profitabil pentru tine.

Pentru a putea obține o aproximare a prețului cât mai aproape de adevăr, este bine să soliciți direct proprietarilor de service-uri auto specializate o estimare. Dacă te uiți pe site-urile acestora, pentru că marea majoritate au site-uri online unde își promovează serviciile, vei vedea că se oferă pachete de servicii, care includ și aceste procedee de roluit jante tablă. Pachetele pot reduce costurile finale.

Dacă nu alegi un astfel de pachet, sau service-ul auto specializat la care dorești să apelezi, nu are aceste tipuri de oferte, trebuie să fii atent că fiecare procedeu inclus în tehnica de roluit jante tablă, are un cost separat, începând cu demontarea jantelor de pe mașină. Astfel ai putea să îți faci singur un calcul estimativ.

Prețul corect pentru aceste servicii, îl vei afla abia după evaluarea efectuată de mecanicii auto profesioniști.

Ce ar trebui reținut din aceste rânduri, este faptul că orice serviciu de întreținere al jantelor mașinii tale, trebuie executate doar de profesioniști în domeniu care sunt sprijiniți și de tehnica necesară, astfel încât întreg procesul să se dovedească a fi unul eficient.

Indiferent de deciziile pe care ai de gând să le iei, nu uita că starea în care se prezintă jantele autovehiculului tău poate afecta modul în care vei putea manevra mașina în trafic. Roțile mașinii sunt o componentă foarte important a sistemului de direcție, și dacă acestea nu aderă perfect cu solul și nu rulează uniform, pot duce la deteriorarea altor componente, sau, în cel mai rău caz, pot duce la accidente nedorite în trafic. Într-un cuvânt, dacă vrei să te bucuri de experiența din spatele volanului mașinii tale, trebuie să te ocupi de întreținerea acesteia în mod corespunzător.

Te interesează acest serviciu?
Completează formularul de mai jos!


    Trimite mesaj
    Bună ziua! Cu ce informații te putem ajuta?
    Call Now Button