Ai jante, ai parte!

Îndreptat jante auto

ÎNDREPTAT JANTE AUTO

Într-o lume aflată mereu în mișcare, în care presiunea timpului se simte tot mai tare pe umerii noștri, mașina rămâne prietenul de nădejde la care apelăm în fiecare zi. Fie că avem de străbătut țara sau orașul, siguranța și confortul deplasării sunt aspectele pe care niciun șofer nu ar trebui să le neglijeze, iar pentru asta trebuie să ne îngrijim de sănătatea mașinii.

De unde începi?

Întrucât roțile sunt singurele părți de contact cu asfaltul, acestea sunt practic cele mai importante componente ale mașinii, deși mulți nu le consideră așa. Totodată, ele sunt și cele mai expuse uzurii din cauza carosabilului deteriorat, verificarea periodică sau una imediat după parcurgerea unui traseu cu multe gropi și denivelări este necesară pentru buna funcționare a automobilului. Nu de puține ori, în urma acestor verificări, se constată nevoia de a se apela la un serviciu de îndreptat jante auto, astfel încât să evităm deteriorarea anvelopei și a componentelor suspensiei și articulațiilor sistemului de direcție.

Primele semne că ar trebui să intri în legătură cu un specialist în îndreptat jante auto sunt vibrațiile în volan, ușoare probleme de direcție, dar și aspectele estetice (zgârieturi, julituri).

Ce presupune procesul de îndreptat jante auto?

Specialiștii din service-ul de roți vor evalua jantele cu ajutorul unui comparator, iar în urma expertizei, se vor stabili:

  • prezența denivelărilor – pe muchia interioară sau exterioară a jantei;

  • tipul de manipulare în funcție de material (aliaj sau oțel);

  • nevoia de echilibrare a roților.

De ce să optezi pentru acest serviciu?

Operațiunea de îndreptat jante auto este una rapidă, previne deteriorarea anvelopelor, așadar prelungește durata de viață a acestora și redă forma perfect circulară a roților, astfel încât rularea pe carosabil să se facă în condiții optime. Tehnologia de vârf permite intervenția asupra oricărui tip de material, drept urmare îndreptările prin tatonare hidraulică la rece, roluire pe stand cu role și rectificare de flancuri pe CNC, sunt operațiuni posibile într-un service specializat. Folosirea utilajelor moderne, de generație actuală, reduce nu numai timpul de execuție, ci previne și apariția erorilor umane.

Soluțiile puse la dispoziție de noile tehnologii vin în sprijinul siguranței noastre și în ajutorul portofelului – e bine de știut că astfel de intervenții, făcute la timp, ne scapă de înlocuirea jantelor și previn deteriorarea altor componente ale mașinii, reducând astfel investițiile bănești și de timp. Paza bună chiar trece primejdia rea, mai ales dacă alegi să lucrezi cu profesioniști în domeniu.

👇Verifică roțile 👇

Vezi și

Trepidații mașină

Trepidații ale mașinii în mers – ce probleme ascund?

Una dintre cele mai frecvente simptome ale mașinii cu care se confruntă șoferii este vibrația în mers. Apare dintr-o dată și poate ascunde o mulțime de probleme. Este recomandat să mergi la service imediat ce ai identificat acest semnal pentru că poate ascunde o problemă minoră sau una gravă ce îți poate pune siguranța în pericol. Iată care sunt cele mai comune cauze ale trepidațiilor pe care le poți simți la condus!

Trimite mesaj
Bună ziua! Cu ce informații te putem ajuta?
Call Now Button