Îndreptare jante aliaj: de ce și cât de importantă este pentru tine și mașina ta

Îndreptare jante aliaj

Îndreptare jante aliaj

Serviciul de îndreptare jante aliaj este unul obligatoriu de coordonat într-un atelier de mașini, acolo unde o echipă de tehnicieni instruiți vor rezolva totul rapid și simplu. Dacă ești conducător auto, la un moment dat tot vei avea nevoie de un astfel de demers, așa că ai în vedere să nu faci compromisuri.

Îndreptare jante aliaj – dacă te întrebi de ce este necesar un anume serviciu atribuit acestora, mai întâi de toate, trebuie să înțelegi că jantele din aliaj necesită un tratament special, dată fiind natura materialului lor. Acestea sunt mai dure și mai rezistente, ceea ce înseamnă că se îndoaie mai greu. Totodată, sunt mai scumpe ca achiziție, întreținere și reparații – în comparație cu alternativele, respectiv tablă, oțel sau hibrid. În plus, ruginesc cu întârziere, iar aspectul este unul mai prețios și pretențios, așa că nu ar trebui să ai rețineri când vine vorba despre intervențiile de îndreptare jante aliaj. Mai cu seamă că riști să strici exact acel ceva care le face atractive din punct de vedere vizual, poate chiar aspectul acela lucios.

Intervenția de îndreptare jante aliaj este importantă din mai multe puncte de vedere:

  • Revenirea la original

Doar aparatura, un arzător special disponibil într-un atelier auto și procesul – îndreptarea făcută la cald, adică la flacără deschisă – pot facilita recuperarea înfățișării și a funcționalității conform standardelor originale ale jantei. Odată încălzită, compoziția aliajului este mai maleabilă și este, în consecință, mai facil de lucrat cu aceasta; tocmai cât să revină garantat la forma originală fără să crape la aplicarea tensiunii din presa hidraulică, cea cu care se lucrează.

  • Ușurință și siguranță în timpul rulării

Să șofezi cu o jantă deformată înseamnă să manevrezi cu dificultate mașina pentru că roata este dezechilibrată. Iar asta atrage după sine nu doar neplăceri, ci și uzura anvelopei care va rezista mai puțin în timp. În egală măsură contribuie și îndoiturile ce nu afectează modul în care roata este așezată pe suportul metalic, însă pentru prelungirea valabilității pneurilor, se recomandă intervenția rapidă.

  • Jantele neîndreptate aduc riscuri

Un alt aspect de notat atunci când vine vorba despre îndreptare jante aliaj este faptul că, dacă acest proces se amână sau se neglijează prea mult, atunci și șofatul va deveni mai dificil și poate afecta direcția pe termen lung. Se pot produce vibrații care, deși complicat de observat la început, se vor amplifica în timp prin producerea de trepidații incontrolabile și deranjante.

  • Prevenirea de irosire a combustibilului

Poate că nu pare foarte plauzibil, dar o jantă îndoită are efect și asupra consumului de combustibil. Desigur, doar atunci când discutăm despre roți uzate neuniform. Vor interfera la alinierea pe carosabil și vor adăuga presiune suplimentară, lucru ce implică mai mult combustibil folosit. Acest lucru este condiționat și de felul în care „trage” mașina atunci când rulează.

  • Îngrijire făcută cu atenție

Modul în care îngrijim mașina avută în proprietate se reflectă în felul în care aceasta arată. Până la urmă, dacă se investesc bani în întreținerea ei, este normal să și arate pe măsură. Același lucru se poate spune și despre jante despre care, deși am fi tentați să credem că nu sunt componente atât de importante, este clar că nu poți „defila” pe drumuri cu jante nu tocmai prezentabile.

  • Economii considerabile de bani

Știm deja că orice piesă auto are costuri de achiziție destul de piperate. Jantele nu fac excepție, așa că, dacă observi că acestea au probleme, optează pentru recondiționarea lor. La îndreptare jante aliaj bifezi încă un lucru valoros, anume că, în loc să faci „gaură” de câteva sute de lei în buget la achiziția unui alt set, mai bine le faci ca noi pe cele deținute cu costuri reduse considerabil.

  • Bine făcut poate însemna perfect

Este esențial de știut că îndreptarea jantelor de aliaj nu se poate face acasă sau la un prieten care „se pricepe”, ci doar la un service autorizat. Compoziția structurii face janta deteriorată greu de îndoit și, implicit, de manevrat. Înainte de toate, să se rețină că la o vulcanizare beneficiezi de intervenție promptă.

La fel de bine, există cazuri în care o îndreptare de jante de aliaj nu este obligatorie – atunci când roata nu este dezechilibrată sau nu este strâmbă, dacă îndoiturile sunt superficiale sau cauciucul nu răsuflă. Se poate evita o cheltuială suplimentară, dar doar un centru de vulcanizare este în măsură să pună un diagnostic potrivit pentru a te decide în privința îndreptării jantelor de aliaj.

În Brașov, poți veni la AutoChelu pentru evaluare și – doar dacă se impune – pentru o solicitare privind serviciile de recondiționări jante (îndreptare, roluire, vopsit, sablare, sudură, Diamond Cut). Interesat de o programare? Apelează numărul +40(761)677707 sau scrie la adresa de email service@autochelu.ro ca să te documentezi cu privire la informații despre costuri, programare sau nivelul de intervenție.

👇Vreau să-mi îndrept jantele 👇

Vezi și

Trepidații mașină

Trepidații ale mașinii în mers – ce probleme ascund?

Una dintre cele mai frecvente simptome ale mașinii cu care se confruntă șoferii este vibrația în mers. Apare dintr-o dată și poate ascunde o mulțime de probleme. Este recomandat să mergi la service imediat ce ai identificat acest semnal pentru că poate ascunde o problemă minoră sau una gravă ce îți poate pune siguranța în pericol. Iată care sunt cele mai comune cauze ale trepidațiilor pe care le poți simți la condus!

Trimite mesaj
Bună ziua! Cu ce informații te putem ajuta?
Call Now Button