Trepidații ale mașinii în mers – ce probleme ascund?

Trepidații mașină

Una dintre cele mai frecvente simptome ale mașinii cu care se confruntă șoferii este vibrația în mers. Apare dintr-o dată și poate ascunde o mulțime de probleme. Este recomandat să mergi la service imediat ce ai identificat acest semnal pentru că poate ascunde o problemă minoră sau una gravă ce îți poate pune siguranța în pericol. Iată care sunt cele mai comune cauze ale trepidațiilor pe care le poți simți la condus!

  1. Deformarea jantelor

Cel mai frecvent, vibrația mașinii este pusă pe seama deformării jantelor. Deși nu este o problemă ce îți poate afecta siguranța, dacă continui să conduci cu jantele strâmbe, s-ar putea ca în momentul în care mergi la service, să constați că ai nevoie și de anvelope noi. De ce să stai până în acest punct când poți opta pentru servicii de roluit jante Brașov și să scapi de trepidații? Operațiunea de îndreptat jante durează maxim 10 minute pentru jantele din tablă și maxim o oră pentru jantele din aliaj. Jantele tale vor fi ca noi, iar tu te vei putea bucura din nou de un șofat confortabil și sigur.

  1. Uzarea anvelopelor

O altă cauză care poate să ducă la apariția vibrațiilor este uzura anvelopelor. Anvelopele se pot uza din mai multe motive: calitatea lor poate fi îndoielnică (mai ales dacă ai optat pentru anvelope aftermarket), jantele au fost deformate și, la rândul lor, au produs deformarea anvelopelor, roțile au fost dezechilibrate etc. De cele mai multe ori, singura soluție pentru anvelopele uzate neuniform este schimbarea lor cu unele noi. Ar fi bine să îți faci un obicei și să verifici din când în când starea anvelopelor tale. O vizită periodică la o vulcanizare auto te va scăpa atât de această investiție cu anvelopele noi, cât și de vibrațiile care apar la nivelul mașinii.

  1. Ovalizarea discurilor de frână

În momentul în care discurile de frână sunt ovalizate, mașina oferă simptome destul de clare pentru că aceste vibrații se intensifică atunci când pui frână și devin din ce în ce mai puternice atunci când accelerezi. În această situație, singura soluție este schimbarea discurilor, alături de plăcuțele de frână.

  1. Roțile dezechilibrate

Trepidații mașină – Roțile dezechilibrate provoacă vibrații ale mașinii. Dacă simți vibrațiile la nivelul volanului, cel mai probabil, problema este la roțile din față, dacă în schimb vibrațiile le simți în spate, roțile din spate necesită echilibrare. Un dezechilibru la nivelul roților îți poate aduce mult mai multe probleme decât vibrații în timpul condusului. Dacă nu ajungi cât mai repede la un service pentru a-ți echilibra roțile, în timp, te poți confrunta cu probleme ale sistemului de rulare, ale sistemului de direcție, dar și cu suspensiile. Procedeul de echilibrare a roților nu este deloc complicat – roata este montată pe un aparat special și sunt adăugate contragreutăți din plumb.

Trepidații mașină – Vibrațiile care apar în timpul condusului nu dispar dacă ignori problema. Sfatul nostru este să nu mai amâni vizita la un service dacă te confrunți cu o astfel de problemă pentru că rezolvarea poate fi extrem de rapidă și ieftină. Cu cât lași mai mult timpul să treacă, cu atât problema se agravează mai tare și afectează și alte elemente ale mașinii. Orice specialist îți va spune asta: în cazul mașinilor, nu există problemă care să se rezolve de la sine, iar uneori, aceste probleme pot fi preîntâmpinate dacă mergi periodic la service pentru verificare. Alege varianta prevenției și vei economisi sume considerabile de bani!

Vezi și

Curățare jante aliaj Brașov

Jante din aliaj ca noi – sfaturi de întreținere

Jantele din aliaj nu au doar un design plăcut și atractiv, ci sunt și pretențioase, tocmai din acest motiv au nevoie de o întreținere pe măsură. Înacest material, te vom învăța cum să ai grijă de ele pentru a nu apela la servicii de reparații jante prea des.

Call Now Button
Trimite mesaj
Bună ziua! Cu ce informații te putem ajuta?