Jantele de aliaj. Cum le folosim?

Îndreptare jante aliaj Brașov

O jantă de aliaj precum ne sugerează și numele, este o jantă constituită din mai multe metale, cel mai frecvent vorbim despre combinația dintre aluminiu și magneziu. Jantele din aliaj acoperă plaja produselor care sunt specificate drept „neferoase”. Jantele de aliaj se regăsesc pe lista celor mai populare alegeri făcute de șoferi pentru roțile automobilului lor, datorită aspectului estetic plăcut. Specialiștii însă explică că jantele de aliaj nu sunt doar o opțiune estetică, ci și una rezistentă la coroziune, drept exemplu pot fi date jantele din aluminiu.

Aliajele de aluminiu au fost utilizate pe scară largă în aplicații industriale datorită rezistenței sale la coroziune, greutate redusă și rezistență specifică ridicată. Prin urmare, aceste aliaje au atins un interes considerabil în industria aviației și a transporturilor.” Deși aliajele de aluminiu au o bună rezistență la coroziune, acestea au proprietăți mai slabe în ceea ce privește rezistența la uzura suprafeței, afirmă experții în domeniu. Astfel, periodic jantele de aliaj a automobilului pot avea nevoie de servicii de îndreptarea jante aliaj Brașov, mai ales dacă ai un serviciu care te obligă să parcurgi des distanțe mari într-o țară a cărei infrastructură necesită modernizare.

Cât de sigure sunt jantele din aliaj?

Poate unii dintre cititorii acestui articol mai țin minte perioada când jantele automobilului erau preponderent produse din oțel, acest material deși nu era estetic plăcut oferea o oarecare stare de încredere. Astăzi, tehnologia jantelor de aliaj a evoluat foarte mult, deci nu ar fi greșit să spunem că acestea sunt la fel de trainice ca și cele din oțel. Durata acestora depinde însă și de calitatea drumurilor pe care circulă șoferii zilnic, din nefericire există o varietate de moduri prin care jantele pot fi deteriorate, dar indiferent de motiv, îndreptare jante aliaj Brașov poate soluționa aceste probleme.

Cum se deteriorează jantele de aliaj?

Există o multitudine de situații în care riscul de deteriorare a jantelor de aliaj crește. V-ați lovit din întâmplare de o bordură în timp ce parcați? Ați mărit viteza și nu ați reușit să evitați o groapă mare? Cel mai probabil, este cazul să folosiți serviciul de îndreptare jante aliaj Brașov. Nu este cazul să ezitați pentru că o asemenea procedură nici nu durează prea mult, majoritatea jantelor de aliaj sunt îndreptate pe loc, în timp ce clientul servește o cafea. În cazuri mai dificile, se revine la service a doua zi, aici vorbim despre situațiile când șoferul se confruntă cu anumite vibrații în timp ce conduce sau anvelopele s-au deformat excesiv. O anvelopă care își pierde periodic din presiune sau cade reprezintă semnul unei jante deformate.

Cum să protejezi jantele de aliaj…

Cu siguranță, tuturor ne-ar fi plăcut ca fiecare mecanism mecanic produs de către om să dureze o veșnicie și să livreze servicii performante în tot acest timp. Din nefericire, majoritatea lucrurilor produse de om sunt efemere, așadar, singura metodă de a păstra jantele de aliaj ale mașinii noastre total intacte, ar fi să nu mergem cu ea nicăieri. Presupunem că nimeni nu își dorește acest lucru, astfel ar trebui să înțelegem că sub uzura timpului și a condițiilor climatice, de asemenea a condițiilor oferite de infrastructură jantele de aliaj cedează. De aceea, soluția ar fi să mergem la un specialist, asemeni celor de la îndreptare jante aliaj Brașov, ca să ne asigurăm că soluționăm problema înainte să fie nevoie să înlocuim definitiv jantele de aliaj, a doua opțiune fiind mult mai costisitoare.

Vezi și

Curățare jante aliaj Brașov

Jante din aliaj ca noi – sfaturi de întreținere

Jantele din aliaj nu au doar un design plăcut și atractiv, ci sunt și pretențioase, tocmai din acest motiv au nevoie de o întreținere pe măsură. Înacest material, te vom învăța cum să ai grijă de ele pentru a nu apela la servicii de reparații jante prea des.

Call Now Button
Trimite mesaj
Bună ziua! Cu ce informații te putem ajuta?