Jante din aliaj – aspectuoase, dar mai dificil de îndreptat

Îndreptare jante aliaj

îndreptaRE jante ALIAJ

Una dintre deciziile pe care proprietarul unei mașini trebuie să o ia este cu privire la jantele acesteia. Există atât de multe opțiuni pe piață, încât este destul de greu să alegi, însă de cele mai multe ori totul se rezumă la următoarea întrebare: jante din aliaj sau de tablă? Din ce în ce mai mulți conducători auto optează pentru jantele din aliaj fără să aibă prea multe informații care să stea la baza acestei decizii. Așa că ne-am decis să îți vorbim despre avantajele și dezavantajele jantelor din aliaj, iar data viitoare când vei fi în fața unei astfel de decizii, vei ști exact dacă acest tip de jantă se potrivește mașinii tale.

Avantajele jantelor din aliaj

În momentul în care alegi jantele pentru mașină, nu trebuie să iei în considerare doar aspectul estetic – din acest punct de vedere, jantele din aliaj câștigă detașat. Mulți șoferi optează pentru jantele din aliaj pentru că se găsesc în multe design-uri și dimensiuni diferite, oferind mașinii un aspect mult mai plăcut. Unii șoferi susțin că aleg jantele din aliaj pentru că duc aspectul mașinii înspre zona de lux. Aspectul estetic nu este singurul mare avantaj al acestui tip de jante – nu ruginesc niciodată pentru că materialele din care sunt fabricate (aluminiu sau magneziu) sunt rezistente la factorii externi. Un alt avantaj care nu este suficient evidențiat este răcirea frânelor, iar asta se observă mai ales pe drumurile cu pante abrupte sau pe cele cu multe serpentine, atunci când frânele sunt suprasolicitate. Mai exact, janta din aliaj ajută la o răcire mult mai rapidă a frânelor decât jantele din tablă pentru că aluminiul este un conductor termic mai bun decât oțelul, iar acest lucru ajută la o performanță mai bună a mașinii. Nu în cele din urmă, jantele din aliaj sunt mai ușoare, iar asta îți aduce o economie considerabilă de combustibil.

Dezavantajele jantelor din aliaj

Jantele din aliaj au și câteva dezavantaje pe care ar fi bine să le iei în considerare. Prețul crescut este principalul motiv pentru care unii șoferi decid în ultimul moment să se reorienteze către jante din tablă. Un alt dezavantaj este faptul că jantele din aliaj se zgârâie foarte ușor, iar zgârieturile sunt destul de dificil de reparat. La fel se întâmplă și cu procesul de îndreptare jante aliaj pentru că acesta trebuie realizat la cald. Dacă îndreptarea jantelor din tablă este o operațiune ce durează maxim 10 minute, atunci când vorbim despre îndreptare jante aliaj, lucrurile se complică și operațiunea de îndreptare în acest caz poate să dureze și o oră. În plus, fisurile sunt mult mai întâlnite la jantele din aliaj pentru că materialul este mai rigid și în momentul în care abordezi greșit o groapă mai mare, s-ar putea ca janta să nu se îndoaie, ci chiar să se spargă. Mulți posesori de mașini ajung la concluzia că jantele din aliaj necesită o întreținere mult mai atentă care, la rândul ei, implică costuri mai mari.

Jantele din aliaj sunt mai fragile, motiv pentru care ar fi bine să găsești un serice roți cu profesioniști în care să ai încredere că vor face o treabă pe cinste. Procesul de îndreptare jante aliaj este ceva mai dificil, însă nu ar trebui să te răzgândești dacă îți dorești astfel de jante pentru mașina ta. În fapt, este de prisos a întări ideea că aceste jante sunt mult mai aspectuoase decât cele din tablă și îți aduc avantaje considerabile și în performanța mașinii.

👇Vreau să-mi repar jantele 👇

Vezi și

Jante din tablă sau aliaj

Jantele din tablă sau din aliaj? Care sunt mai bune?

În acest articol, ne-am gândit să răspundem la una dintre cele mai frecvente întrebări care circulă în cercurile de șoferi: Ce jante să aleg? Cele din tablă sau din aliaj? Pentru început, hai să ne punem o întrebare: ce ne dorim de la noul set de jante? Să fie mai rezistente, mai frumoase, să își îndeplinească rolul cât mai bine? Din păcate, nu îți vom oferi un răspuns unic pentru că nu s-au inventat încă jantele care să bifeze toate dorințele șoferilor. Vei vedea că de cele mai multe ori, jantele care punctează bine la capitolul aspect estetic, nu sunt extrem de rezistente, sau cele care sunt rezistente, nu oferă un aspect spectaculos mașinii tale.

Call Now Button
Trimite mesaj
Bună ziua! Cu ce informații te putem ajuta?