Pot să îndrept acasă jantele de aluminiu?

Sudură jante aluminiuSudură jante aluminiu

Jantele de aluminiu pot fi îndreptate, aceasta este partea bună a răspunsului referitor la îndreptarea jantelor în cazul în care vă enumerați printre șoferii care au avut un accident mic și își fac griji pentru starea jantelor din aluminiu. Jantele de aluminiu nu pot fi îndreptate în condiții casnice, această abordare este total greșită, deși aparent pare populară pe forumurile de discuții ai șoferilor români. Specialiștii în sudură jante aluminiu anunță din start că cea mai mare greșeală pe care o poate face un șofer atunci când suferă un accident în care sunt implicate și jantele mașinii, este să încerce să le îndrepte acasă. Neavând echipamentul adecvat, mulți șoferi ajung astfel să deterioreze jantele de aluminiu iremediabil. Jantele de aluminiu pot crăpa dacă se încearcă repararea lor într-un mod necorespunzător. Dacă ați observat că jantele sunt deteriorate, mai ales după un traseu mai lung, este cazul să vă adresați la un service care oferă servicii de sudură jante aluminiu.

Jantele deformate influențează uzura anvelopelor?

Aluminiul este un metal fragil, motiv pentru care gropile și alte pericole rutiere pot influența integritatea sa. Experții sugerează că în aproximativ 80% dintre cazurile roților care s-au spart, s-a putut observa că jantele erau de fapt și îndoite. Îndreptarea jantelor de aliaj începe cu încălzirea jantei afectate la o temperatură înaltă și forțarea acesteia pentru ocuparea formei corecte prin intermediul unei instalații hidraulice specializate. În condiții casnice, acest proces nu se poate realiza, ci doar dacă sunteți tehnician auto și aveți propriul atelier acasă. Vă propunem să vă adresați unui specialist în sudură jante aluminiu pentru a evita distrugerea totală a jantelor și uzura ulterioară a anvelopelor.

Când trebuie sudată o jantă de aluminiu?

În mod ideal, un profesionist trebuie să se ocupe de îndreptarea jantei de aluminiu înainte de sudură. Dacă roata este îndreptată înainte de sudarea jantei, scade substanțial riscul ca aceasta să se deformeze în urma impactului produs de curentul electric utilizat la sudare. Decizia de a suda sau nu o jantă de aluminiu deformată ține de trei factori esențiali. Primul factor este amplasarea fisurii. Dacă fisura este amplasată pe partea din spate sau din interiorul roții, procesul de sudare va decurge în siguranță.

Un alt aspect este direcția fisurii, o fisură care merge paralel cu direcția de centrifugare nu ar trebui sudată, deoarece va face ca roata să devină puțin mai lată în zona de sudare, ceea ce duce la apariția riscului ca roata să nu mai meargă niciodată dreaptă. Ultimul factor, dar la fel de important, este competența sudorului. Pentru sudură jante aluminiu, este nevoie de un sudor experimentat care utilizează sudarea TIG (gaz inert de tungsten). Sudarea cu arc de tungsten mai este regăsită și sub denumirea de G.T.A.W. (Gaz Tungsten Inert Gaz). Acest proces constă din sudura în arc electric format între un electrod de wolfram, neconsumabil și piesa ce urmează a fi sudată. Pentru asemenea proceduri, se utilizează utilaje de ultimă generație menite să minimizeze erorile umane. Așadar, vă puteți adresa doar la un service auto competent care oferă servicii premium. După ce roata este sudată, urmează revopsirea și remontarea roții, un service auto profesionist se va asigura că sudura rămâne cât mai puternică posibil.

Vezi și

Curățare jante aliaj Brașov

Jante din aliaj ca noi – sfaturi de întreținere

Jantele din aliaj nu au doar un design plăcut și atractiv, ci sunt și pretențioase, tocmai din acest motiv au nevoie de o întreținere pe măsură. Înacest material, te vom învăța cum să ai grijă de ele pentru a nu apela la servicii de reparații jante prea des.

Call Now Button
Trimite mesaj
Bună ziua! Cu ce informații te putem ajuta?