Jantele din tablă sau din aliaj? Care sunt mai bune?

Jante din tablă sau aliaj

Jante din tablă sau aliaj

În acest articol, ne-am gândit să răspundem la una dintre cele mai frecvente întrebări care circulă în cercurile de șoferi: Ce jante să aleg? Cele din tablă sau din aliaj? Pentru început, hai să ne punem o întrebare: ce ne dorim de la noul set de jante? Să fie mai rezistente, mai frumoase, să își îndeplinească rolul cât mai bine? Din păcate, nu îți vom oferi un răspuns unic pentru că nu s-au inventat încă jantele care să bifeze toate dorințele șoferilor. Vei vedea că de cele mai multe ori, jantele care punctează bine la capitolul aspect estetic, nu sunt extrem de rezistente, sau cele care sunt rezistente, nu oferă un aspect spectaculos mașinii tale.

Ce putem spune cu siguranță este faptul că pe baza nevoilor tale, putem identifica soluția potrivită atunci când vine vorba de alegerea jantelor. Să trecem deci la treabă și să vedem ce tip de jante se potrivesc cel mai bine mașinii tale, dar și bugetului pe care îl ai.

Jante din tablă sau aliaj – Ieftine și rezistente sau scumpe și spectaculoase?

Dacă îți dorești ceva mai ieftin și accesibil, dar în același timp și rezistente în timp, jantele de tablă sunt cele mai potrivite. Să nu uităm faptul că specialiștii recomandă jantele de tablă mai ales în sezonul rece. Astfel, dacă te pregătești să îți echipezi mașina pentru iarnă, ar fi bine să iei în considerare din start jantele din tablă. La capitolul îndreptat jante tablă, munca este mult mai ușoară, materialul fiind mai maleabil și permisibil. De ce este important să menționăm acest lucru? Pentru că în momentul în care achiziționezi un set de jante, trebuie să iei în considerare și aspecte legate de lucrări de întreținere, iar roluirea jantelor face parte din această categorie. Porcesul de îndreptare jante aliaj este mai greoi, pe când lucrările de îndreptare jante din tablă necesită maxim 10 minute și o sumă mult mai mică de bani. Așa că, din punct de vedere al bugetului, rezistenței și ușurinței în reparare și recondiționare jante tablă, jantele din tablă le bifează pe toate.

De cealaltă parte, dacă nevoile tale se învârt în jurul aspectului jantelor, atunci jantele din aliaj îți vin ca o mănușă. Jantele din aliaj nu ruginesc și oferă plumbilor echilibrarea și protecția necesară. Diferența majoră între cele două tipuri de jante este prețul – jantele din aliaj sunt mult mai scumpe, iar unii șoferi se întreabă dacă merită investiția. Răspunsul este unul destul de simplu: da, merită, pentru că este o investiție realizată pe termen lung. Jantele din aliaj au un preț pe măsură, dar și multe avantaje spre deosebire de cele din tablă. Spre exemplu, o diferență între cele două tipuri este faptul că jantele din aliaj nu ruginesc în timp, fiind fabricate din aluminiu sau magneziu. Acest avantaj are un impact mare asupra rezistenței în timp a jantelor și justifică prețul mai mare. Jantele din aliaj acționează și asupra performanțelor mașinii – condusul este astfel mult mai sigur și confortabil, iar consumul de carburant poate să scadă.

După cum poți vedea, în momentul în care alegi un anumit tip de jante, trebuie să sacrifici avantajele celuilalt tip. Dacă te îndrepți către costuri mai mici, nu vei obține și aspectul estetic spectaculos pe care ți-l dorești. De celalaltă parte, dacă vrei performanțe mai bune, trebuie să fii dispus să scoți mai mulți bani din buzunar. Fiecare opțiune are plusuri și minusuri, depinde doar de tine cum îți vei prioritiza nevoile în alegerea unui set nou de jante. Dacă ești informat, cu siguranță vei face cea mai bună alegere.

Vezi și

Trepidații mașină

Trepidații ale mașinii în mers – ce probleme ascund?

Una dintre cele mai frecvente simptome ale mașinii cu care se confruntă șoferii este vibrația în mers. Apare dintr-o dată și poate ascunde o mulțime de probleme. Este recomandat să mergi la service imediat ce ai identificat acest semnal pentru că poate ascunde o problemă minoră sau una gravă ce îți poate pune siguranța în pericol. Iată care sunt cele mai comune cauze ale trepidațiilor pe care le poți simți la condus!

Trimite mesaj
Bună ziua! Cu ce informații te putem ajuta?
Call Now Button