Îndreptat jante Brașov

Cât de des trebuie să verificăm starea jantelor auto?

Îndreptat jante Brașov

Pe forumurile cu șoferi, apare periodic câte o întrebare despre verificarea jantelor, mulți șoferi par indignați de faptul că odată ajunși la o vulcanizare pentru schimbarea cauciucurilor de sezon, tehnicienii le atrag atenția referitor la starea jantelor. Desigur, adesea șoferilor li se recomandă îndreptarea jantelor pentru evitarea anumitor probleme pe viitor, mulți oameni însă se simt sfidați de această practică, gândindu-se că specialiștii fac această recomandare doar pentru a mai profita de resursele clientului și a-l convinge să mai apeleze la un serviciu. Tehnicienii de la îndreptat jante Brașov au însă o altă opinie despre asta, o opinie argumentată care vă va ajuta să înțelegeți de ce este mai bine să vă îndreptați periodic jantele, mai ales dacă un tehnician v-a semnalat că aveți o problemă.

Când trebuie să verificăm jantele auto?

Specialiștii de la îndreptat jante Brașov vă pot spune că de fiecare dată când sunteți în trecere pe la un service auto, ar fi bine să faceți acest lucru. De ce? Infrastructura rutieră în România, din nefericire, nu oferă la etapa actuală cele mai bune condiții șoferilor. Așadar, șansele să vă deformați jantele la fiecare șase luni sunt majore, mai ales dacă sunteți nevoit să circulați pe distanțe mari și pe drumuri care nu sunt asfaltate. Știm cu toți că în zonele rurale se mai găsesc încă multe regiuni cu drumuri de pietriș, riscul să vă accidentați jantele în asemenea zone crește. Nu sunt totuși o excepție nici zonele urbane, parcările înguste, lipsa locurilor de parcare și traficul infernal, la fel nu favorizează păstrarea intactă a jantelor auto, de aceea avem nevoie de serviciul de îndreptat jante Brașov.

Trebuie să folosesc serviciul de îndreptat jante Brașov doar dacă văd problema?

La drumurile pe care le avem, este firesc după un sezon starea jantelor auto să nu mai fie la fel cum trebuie, desigur asta nu înseamnă că ele mereu ar trebui îndreptate. În majoritatea cazurilor, jantele pot avea o deformare minimă, trebuie însă să subliniem că este posibil deformarea să nu fie vizibilă la exterior, cu ochiul liber. Un specialist de îndreptat jante Brașov poate face o verificare rapidă, jantele sunt poziționate pe mașina de echilibrare, unde puteți vedea împreună starea acestora. Dacă jantele sunt lovite tare, acestea ar trebui îndreptate, în caz contrar, s-ar putea să ai nevoie de echilibrarea și roluirea acestora.

Contează tipul jantelor la îndreptare?

Ei bine, tipul jantelor contează pentru o singură persoană, pentru tehnicianul de îndreptat jante Brașov. Indiferent dacă vorbim despre jante din tablă sau aliaj, orice model poate fi îndreptat, doar tehnica poate să difere pentru a spori eficiența rezultatului final. De asemenea, în cazul în care janta automobilului este foarte avariată, aceasta poate fi sudată și recondiționată până i se va reda aspectul inițial. Îndreptarea jantelor se poate face și pe loc dacă clientul are o urgență, mai ales în cazul vulcanizărilor mobile. Nu este un impediment nici dimensiunea jantelor sau condițiile meteo, un specialist calificat se poate deplasa oriunde, indiferent de timp. Trebuie doar să vă asigurați că atelierul auto la care apelați este dotat cu utilaje de ultimă generație. O jantă ciobită sau lovită poate fi distrusă totalmente dacă apelați la serviciile unui specialist fără autorizație.

Vezi și

Jante din tablă sau aliaj

Jantele din tablă sau din aliaj? Care sunt mai bune?

În acest articol, ne-am gândit să răspundem la una dintre cele mai frecvente întrebări care circulă în cercurile de șoferi: Ce jante să aleg? Cele din tablă sau din aliaj? Pentru început, hai să ne punem o întrebare: ce ne dorim de la noul set de jante? Să fie mai rezistente, mai frumoase, să își îndeplinească rolul cât mai bine? Din păcate, nu îți vom oferi un răspuns unic pentru că nu s-au inventat încă jantele care să bifeze toate dorințele șoferilor. Vei vedea că de cele mai multe ori, jantele care punctează bine la capitolul aspect estetic, nu sunt extrem de rezistente, sau cele care sunt rezistente, nu oferă un aspect spectaculos mașinii tale.

Call Now Button
Trimite mesaj
Bună ziua! Cu ce informații te putem ajuta?