Jante din aliaj ca noi – sfaturi de întreținere

Curățare jante aliaj Brașov

Curățare jante aliaj BrașoV

1. Ai grijă pe ce drumuri mergi!

Din păcate, drumurile cu gropi și denivelări reprezintă inamicul numărul 1 al jantelor, indiferent dacă vorbim de jante din tablă sau din aliaj. Este adevărat că jantele din aliaj nu se îndoaie atât de repede ca cele din tablă, însă asta nu înseamnă că trebuie să iei gropile din plin gândindu-te că sunt rezistente. Bordurile sunt și ele periculoase pentru jantele din aliaj, mai ales pentru acele jante care au partea mediană puțin scoasă în relief. Așa că, în momentul în care parchezi, trebuie să ai grijă la distanța dintre brodură și roată. Dacă se întâmplă să zgârii janta, nu trebuie să te necăjești prea tare pentru că există servicii de recondiționare și reparații jante care le vor reda aspectul de nou.

Un alt aspect important este legat de îndoirea jantelor – în momentul în care observi că janta este deformată, ar fi bine să mergi cât mai repede la un service pentru a le îndrepta. Procesul de roluire jante din aliaj durează maxim o oră și ajută să eviți alte probleme cu vehiculul tău. Ar fi păcat să investești bani în jante din aliaj și să umbli cu ele deformate, nu?

2. Curăță jantele periodic!

Jantele reprezintă atracția principală în cazul multor mașini – dacă și ale tale impresionează prin design, ar fi bine să le cureți periodic pentru a te asigura că impresionează cât mai multă lume. Procesul de curățare jante aliaj Brașov se poate face atât la o vulcanizare, cât și acasă, dar cu produsele potrivite. Există multe produse pe piață care promit să îți facă jantele să arate ca noi. Nu te lăsa păcălit de orice produs, ci alege pe cele calitative – mergi întotdeauna pe mâna unor soluții de curățare profesionale pe care să le aplici cu ajutorul unui burete sau a unei lavete. Poți opta chiar și pentru soluții de protecție care acționează ca un scut împotriva prafului și a mizeriei.

Este foarte important să stai departe de detergenții obișnuiți de uz casnic și de produsele de curățare care conțin acid. Acestea pot fi agresive pentru suprafața jantelor și pot duce la deteriorări sau coroziune. Procesul de curățare a jantelor din aliaj este destul de minuțios și necesită multă atenție și răbdare din partea ta. Spre exemplu, trebuie mai întâi să îndepărtezi mai întâi noroiul sau murdăria folosind un dispozitiv cu apă de înaltă presiune. Înainte de a curăța janta în detaliu, dacă folosești apa de înaltă presiune, asigură-te că stai la o distanță minimă de 30 cm pentru a nu deteriora janta. Următorul pas este folosirea unei lavete sau a unei perii speciale pentru a curăța restul de murdărie. Ulterior, poți reda strălucirea jantelor cu ajutorul soluțiilor profesionale.

În concluzie, investiția în jante de aliaj este inutilă dacă nu ai grijă de aspectul și funcționalitatea jantelor tale. Asta înseamnă că trebuie să mergi la vulcanizare pentru servicii de reparații jante atunci când este necesar, să verifici periodic jantele, să identifici la timp deformările și să îngrijești corespunzător jantele, doar cu soluții potrivite. Improvizările te pot costa scump. Dacă nu folosești produsele potrivite, vei fi nevoit să investești ulterior în lucrări de recondiționare sau chiar în jante noi. Te așteptăm la Service AutoChelu din strada Ecologiștilor nr. 10 Brașov pentru orice servicii ai nevoie pentru ca jantele mașinii tale să strălucească din nou!

👇Vreau să-mi curăț jantele 👇

Vezi și

Trepidații mașină

Trepidații ale mașinii în mers – ce probleme ascund?

Una dintre cele mai frecvente simptome ale mașinii cu care se confruntă șoferii este vibrația în mers. Apare dintr-o dată și poate ascunde o mulțime de probleme. Este recomandat să mergi la service imediat ce ai identificat acest semnal pentru că poate ascunde o problemă minoră sau una gravă ce îți poate pune siguranța în pericol. Iată care sunt cele mai comune cauze ale trepidațiilor pe care le poți simți la condus!

Trimite mesaj
Bună ziua! Cu ce informații te putem ajuta?
Call Now Button