De ce este necesară roluirea jantelor?

Îndreptat și roluit jante Brașov

Îndreptat și roluit jante Brașov

Drumurile pline de gropi pe care circulăm își lasă amprenta asupra mașinii noastre, iar primul efect neplăcut este avarierea jantelor. Îndoirea sau deformarea unei jante nu este doar o problemă de ordin estetic, ci poate produce multe alte neplăceri în timp. În acest context, este necesară o vizită la un service specializat pentru a se ocupa de îndreptarea jantelor, proces cunoscut sub numele de roluit jante. Înainte de a susține dacă este sau nu este indicat să mergi cu jantele deformate, vom puncta rolul pe care acestea îl îndeplinesc.

Jantele transferă putere spre cauciucuri

Cauciucurile se atașează la mașină prin intermediul jantelor, care la rândul lor, ajută motorul să transfere puterea spre asfalt. Dacă nu ești pasionat de mecanică, ar trebui să știi că jantele influențează modul în care mașina rulează, frâna, accelerația, calibrarea vitezometrului, toate acestea contribuind semnificativ la o calitate superioară a călătoriei, dar și la un nivel crescut de siguranță. Jantele nu se aleg doar în funcție de design, ci ele trebuie să fie perfect compatibile cu mașina ta. Dimensiunea jantelor și materialul din care au fost fabricate sunt două criterii de care trebuie să ții cont atunci când le alegi. Diametrul roții influențează în mod direct accelerația, frâna, rulajul, vitezometrul și sistemul de transmisie. Spre exemplu, jantele mari au un efect estetic deosebit, însă pe un drum cu gropi sunt mult mai expuse la deformări. Același lucru se întâmplă și cu jantele ușoare care, deși se învârt mai rapid și permit economisirea de combustibil, sunt mult mai expuse la spargere sau la alte deteriorări. Indiferent de tipul jantelor pentru care ai optat, în momentul în care se ivește un incident care se finalizează cu deformarea jantelor, este necesar să treci pragul unui service auto pentru roluire jante.

Îndreptat și roluit jante Brașov – De ce este necesar să îndreptăm jantele?

Jantele care nu sunt deformate grav nu produc probleme mari imediat, motiv pentru care mulți șoferi aleg să nu le îndrepte și își continuă drumul liniștiți. De cele mai multe ori, șoferii nici măcar nu observă că janta li s-a deformat – chiar dacă o jantă strâmbă produce vibrații la nivelul volanului, ele sunt uneori insesizabile. Problema fiind mai mult de ordin estetic, consideră că nu este necesar să investească în roluit jante și că pot circula așa mult timp. Ce nu știu ei însă este că pe termen lung, jantele deformate determină tocirea mai rapidă a anvelopelor și în cel mai rău caz, afectarea direcției.

Așa că, dacă observi din timp o problemă la jante, chiar dacă ai impresia că mașina funcționează perfect, mergi la un service auto pentru o constatare. De multe ori, impresia nu coincide cu realitatea și e mai bine să previi decât să tratezi. Nu durează mult și te scapă de neplăceri pe viitor. Spre exemplu, procesul de îndreptat jante tablă durează maxim 10 minute, iar la îndreptat jante aliaj, durata este de maxim 45 minute. Îndreptarea jantelor nu te scapă doar de neplăceri, ci și de costurile cu viitoarele reparații. Să nu mai vorbim despre faptul că, dacă circuli cu jantele deformate și apar și alte probleme cu mașina, s-ar putea fie nevoie o perioadă mai lungă de timp petrecut la service auto. De ce să ajungi într-o astfel de situație când poți merge imediat la un service roți pentru roluire jante și să economisești astfel și timp, și bani? În maxim o oră, jantele sunt ca noi și te poți bucura în continuare de o calitate ridicată a călătoriilor tale!

👇Vreau să-mi repar jantele 👇

Vezi și

Jante din tablă sau aliaj

Jantele din tablă sau din aliaj? Care sunt mai bune?

În acest articol, ne-am gândit să răspundem la una dintre cele mai frecvente întrebări care circulă în cercurile de șoferi: Ce jante să aleg? Cele din tablă sau din aliaj? Pentru început, hai să ne punem o întrebare: ce ne dorim de la noul set de jante? Să fie mai rezistente, mai frumoase, să își îndeplinească rolul cât mai bine? Din păcate, nu îți vom oferi un răspuns unic pentru că nu s-au inventat încă jantele care să bifeze toate dorințele șoferilor. Vei vedea că de cele mai multe ori, jantele care punctează bine la capitolul aspect estetic, nu sunt extrem de rezistente, sau cele care sunt rezistente, nu oferă un aspect spectaculos mașinii tale.

Call Now Button
Trimite mesaj
Bună ziua! Cu ce informații te putem ajuta?