Îndreptarea jantelor sau înlocuirea lor cu altele noi – ce alegi?

Servicii roluire jante Brașov

Servicii roluire jante Brașov

Șoferii din România ajung din ce în ce mai mult cu jantele zgâriate sau deformate în urma condusului și evită să meargă la service pentru că se gândesc că trebuie să investească mulți bani în înlocuirea jantelor. Din acest motiv, merg în continuare cu jantele deformate, se deformează și anvelopa și ajung inevitabil la service pentru că mașina nu mai funcționează la cote maxime și nu mai oferă siguranță. Nu trebuie să aștepți până în punctul în care distrugi anvelopele din cauza jantelor deformate, ci îți poți programa o vizită la roluire jante și totul va fi la fel ca înainte. Există mulți șoferi care nu știu că își pot îndrepta jantele și le pot aduce la stadiul de nou doar cu o vizită de maxim o oră la un service sau la o vulcanizare. În acest material, vom vorbi despre avantaje și dezavantaje ale fiecărei opțiuni pe care o ai atunci când vine vorba de jante – îndreptare sau înlocuire?

Roluire jante – când este recomandat?

Îndreptarea sau roluirea jantelor este un proces recomandat în majoritatea situațiilor. Destul de rar se întâmplă ca o jantă să fie atât de avariată încât să nu existe nicio șansă de a o readuce la stadiul inițial. Roluirea jantelor se recomandă atât jantelor din tablă, cât și celor din aliaj. În cazul jantelor din tablă, îndreptarea lor are loc în maxim 10 minute, în timp ce în cazul jantelor din aliaj, procesul este mai complex și necesită o oră de muncă (aliajul trebuie mai întâi încălzit pentru a putea fi îndreptat mai ușor, fără să existe riscul crăpării). Trebuie să ai grijă cu ce service sau vulcanizare auto lucrezi pentru îndreptarea jantelor – încă există service-uri ce lucrează cu metode rudimentare și folosesc ciocanul pentru a îndrepta jantele. Un service sau o vulcanizare care se respectă lucrează doar cu mașinării speciale care îndreaptă jantele ușor, fără șocuri mari, astfel încât jantele să nu fie avariate în vreun fel sau zgâriate în procesul de roluire. Ne referim mai ales la jantele din aliaj care sunt mult mai sensibile din acest punct de vedere.

Înlocuirea jantelor – când este recomandat?

Există situații în care jantele nu mai pot fi îndreptate pentru a ajunge la aspectul inițial. Spre exemplu, se poate întâmpla să iei în plin o groapă destul de mare, iar janta să se crape iremediabil. Într-o astfel de situație, nu mai ai altă variantă decât să o înlocuiești cu una nouă. O altă situație în care se recomandă înlocuirea jantelor este deformarea lor gravă în urma unui incident rutier. Oricât de mult s-ar chinui un profesionist, janta nu mai poate fi adusă la stadiul de nou și necesită înlocuire. Înlocuirea jantelor este o operațiune costisitoare, mai ales dacă vorbim de jante de aliaj. Unii șoferi se gândesc la înlocuirea jantelor chiar și atunci când nu este necesar pentru că au impresia că o jantă strâmbă nu are cum să mai arate vreodată ca nouă. În această categorie, intră acei șoferi care pun un preț mult mai mare pe aspectul estetic al mașinii și vor ca jantele mașinii să nu aibă nici cea mai mică zgârietură. Cei mai mulți dintre ei rămân surprinși atunci când văd că există soluții și jantele chiar pot fi îndreptate și recondiționate astfel încât să arate ca și scoase din fabrică. Apelează și tu la servicii roluire jante Brașov atunci când observi că janta este strâmbă sau este zgâriată și vei vedea că această opțiune este mult mai rapidă și mult mai ieftină decât înlocuirea jantei cu una nouă!

👇Vreau să-mi îndrept jantele 👇

Vezi și

Trepidații mașină

Trepidații ale mașinii în mers – ce probleme ascund?

Una dintre cele mai frecvente simptome ale mașinii cu care se confruntă șoferii este vibrația în mers. Apare dintr-o dată și poate ascunde o mulțime de probleme. Este recomandat să mergi la service imediat ce ai identificat acest semnal pentru că poate ascunde o problemă minoră sau una gravă ce îți poate pune siguranța în pericol. Iată care sunt cele mai comune cauze ale trepidațiilor pe care le poți simți la condus!

Trimite mesaj
Bună ziua! Cu ce informații te putem ajuta?
Call Now Button