Intervenții pentru reparații jante aliaj

Reparații Jante Aliaj Service Auto Brașov

Reparații Jante Aliaj la Service Auto în Brașov

Atunci când vine vorba despre reparații jante aliaj, service-urile auto vin cu rezolvări variate și adaptate problemelor pe care o mașină le poate avea. Cele mai multe incidente sunt puse pe seama deteriorărilor drumurilor, iar deseori acest impediment vine la pachet cu costuri ridicate în ceea ce privește întreținerea vehiculului. Din fericire, atunci când jantele sunt afectate, acestea se pot recondiționa rapid și ieftin, fără să fie obligatorie înlocuirea lor – fapt care, în caz contrar, ar implica resurse financiare.

Secțiunea de reparații jante cuprinde o gamă completă de soluții oferite în cadrul atelierelor auto. Fiecare operațiune este special gândită pentru defecțiunile părților exterioare periferice ale roților – fie că este vorba despre aspect, eficiență sau funcționalitate. Plus că, să nu uităm, de cele mai multe ori, o deformare a jantei ar putea însemna, pe termen lung, și alte dificultăți în timpul șofatului. Aici ne referim la uzura mai rapidă a anvelopelor, afectarea direcției mașinii și instabilitatea ei, dar și uzura prematură a unor componente conexe de mașină. În ceea ce privește reparațiile de jante din aliaj, acestea se aplică în mod specific, preferențial și adaptat, în funcție de componența materialelor.

Sudura jantelor

Am stabilit deja că, din păcate, jantele se pot deforma destul de ușor, iar uneori pot prezenta fisuri serioase. Dacă uzura nu este majoră, sudura poate salva jantele, ba chiar cu rezultate notabile. Există mai multe tipuri de sudură care se pot face în service-uri – în argon (catalizarea suprafeței) cu heliu sau clasice realizate fie de către un operator, fie prin metoda robotizată.

Această metodă de reparații jante aliaj se recomandată doar după ce s-a făcut o inspecție privind starea jantelor și se concluzionează că, odată efectuată operațiunea, totul va fi sigur – atât pentru tine ca șofer, cât și pentru pietoni sau ceilalți participanți la trafic. În principiu, trebuie să se facă o confirmare că ulterior nu vor apărea riscuri.

Sablare jante

Sablarea jantelor reprezintă un alt procedeu din seria de reparații jante aliaj sau de întreținere. Această operațiune reprezintă un sistem de curățare la cerere sau recomandat, executat în momentul în care se dorește îndepărtarea vopselei de pe jante și pregătirea lor pentru un strat nou, unul care să nu afecteze aderența. Procesul va face o curățare temeinică a jantelor; concret, se folosește un jet puternic de aer comprimat ce antrenează abraziv particule mici (nisip, gheață carbonică) cu scopul de a acționa mecanic asupra unei suprafețe. Totodată, sablarea jantelor este utilizată pentru îndepărtarea impurităților depuse, cum ar fi petele sau urmele de sudură, nu doar vopseaua veche. La final, va fi conferită și o configurație mai netedă.

Îndreptat jante

Din diverse motive, jantele se pot deforma în urma unor șocuri mecanice survenite în urma impactului cu denivelări, gropi, borduri sau alte obstacole de pe carosabil. La atelierele auto specializate, îndreptarea jantelor se realizează în mod pofesionist; se pune accentul atât pe latura estetică, dar și pe funcționalitate.

În cazul reparațiilor la jante de aliaj, îndreptarea se va face la cald, la o temperatură de cel mult 80-90 de grade Celsius pentru ca acestea să nu crape. În principiu, componența lor le face să fie mult mai rezistente, dar dacă lovitura este prea puternică, atunci cu siguranță că va exista și un efect nedorit, în ciuda durității lor. 

Roluit jante de aliaj

Diferitele obstacole de pe suprafața carosabilă pot facilita apariția de denivelări la forma inițială a jantelor – pe lângă faptul că vor arăta inestetic, ar putea deveni dezechilibrate. Pe termen lung, asta implică necesitatea de înlocuire a ansamblului suspensiei sau anvelopei. Desigur, doar dacă problema se ignoră și nu se intervine la timp.

Un răspuns corect în acest caz ar fi roluirea jantelor, un proces care, prin acționarea hidraulică, pune presiune în remedierea modificărilor de pe marginea jantei, iar astfel, buza jantei (suprafața de contact dintre jantă și cauciuc) nu mai este strâmbă. Reparațiile jantelor din aliaj înseamnă, în acest caz, și preîncălzire.

Echilibrarea dinamică a anvelopelor

Reparații Jante Aliaj Service Auto Brașov – Cu unele ocazii, la secțiunea de reparații jante aliaj este inclusă și echilibrarea dinamică; asta pentru că jantele pot prezenta imperfecțiuni din cauze variate, unele generate chiar în procesul de fabricație sau ca urmare a șofatului neadaptat (accident, frânare puternică, impact, rulare pe zone cu denivelări, spălarea incorectă care lasă nisip sau noroi în jante).

De obicei, inconvenientul se remarcă abia după ce anvelopele au fost montate și se face o verificare. Cel care face constatarea trebuie să facă modificările necesare ca masa anvelopei și a ansamblului vehiculului să fie distribuită egal, ceea ce se obține prin diferite operațiuni menite să contrabalanseze.

Vopsire electrostatică și personalizarea

Nu neapărat un proces care presupune reparații, ci mai degrabă o personalizare a mașinii, vopsirea electrostatică este un serviciu de cosmetizare prin care poți alege pentru jante orice culoare dorești și crezi că se potrivește personalității și mașinii tale. Ceea ce ni se pare foarte tare este că aici intervine elementul de cosmetizare, adică factorul diferențiator. În plus, metoda de aplicare a culorii nu este doar una decorativă căci asigură și protecție UV, generează o mai bună rezistență la coroziune sau la impact și crește adeziunea. Tehnologia mai presupune și alte avantaje, cum ar fi diversitatea culorilor, durabilitatea nuanței sau uniformizarea suprafaței. Iar impactul asupra mediului este redus, ceea ce înseamnă un raport de notat în ceea ce privește sustenabilitatea. 

Tehnologia Diamond Cut

În aceeași categorie este necesar să aducem în discuție și tehnologia Diamond Cut care se realizează înainte de lăcuire, adică presupune administrarea de finisaje jantei care devine vizibil mai curată. Un proces de recondiționare extrem de apreciat, acesta conferă strălucire și o prezență metalică de invidiat, cu toate că janta a trecut prin avarii considerabile și prezintă zgârieturi, crăpături, fisuri de suprafață, unele mai adânci și altele mai puțin vizibile. Finisajul va îmbunătăți înfățișarea jantelor, ba chiar se poate realiza ori de câte ori este nevoie.

Dacă vrei să beneficiezi de serivii de calitate superioară pentru operațiuni de reparații sau recondiționări jante, poți apela la service-ul AutoChelu care asigură o gamă completă de servicii integrate. Tot ce trebuie să știi despre operațiuni, costuri, durată și proceduri se află la distanță de un apel telefonic sau un email: +40(761)677707 sau service@autochelu.ro.

👇Vreau să-mi repar jantele 👇

Vezi și

Trepidații mașină

Trepidații ale mașinii în mers – ce probleme ascund?

Una dintre cele mai frecvente simptome ale mașinii cu care se confruntă șoferii este vibrația în mers. Apare dintr-o dată și poate ascunde o mulțime de probleme. Este recomandat să mergi la service imediat ce ai identificat acest semnal pentru că poate ascunde o problemă minoră sau una gravă ce îți poate pune siguranța în pericol. Iată care sunt cele mai comune cauze ale trepidațiilor pe care le poți simți la condus!

Trimite mesaj
Bună ziua! Cu ce informații te putem ajuta?
Call Now Button